til forsiden Roller
{ w e l t s c h m e r z }
  invitasjon  |  visjon  |  rammer  |  regler  |  arrangører  |  roller  |  påmelding  |  weltschmerz  til forsiden


"..hver og en bærer sin egen verdenssmerte og sin egen ekstreme personlighet.." 

 

 

 

 

 

"..og donerer dem til undermenneskene med stor ståhei og gud-velsigne-deg.."


Roller å velge mellom

Her er en presentasjon av menneskene som vil få liv under AmerikA. Bergboer-rollene er opptatt, ellers kan du velge fritt.

Verden utenfor

Loddets eier
Den vanlige Stakkaren som mistet loddet i søpla. Han har innleide detektiver og hjelpere som tilhører samfunnets øvre skikt, er dresskledde, formelle og skjuler desperasjonen bak stive smil. (Spillstart fredag)

Media
Et lykkelodd på 23 millioner dollar på en søppeldynge er glimrende spaltestoff for fråtserne! Her vil det være en beinhard reporter med hemningsløs kameralinse, nærradiojournalist, storbyavisfolk og kulørt presse. (Spillstart Lørdag morgen/fredag).

Lykkeloddjegere
Lottohusmoren tok med sovepose og har reist med buss i flere timer for å nå AmerikA. Flere håpefulle lykkelodd-letere er på vei, selv om de sa på nyhetene at loddeieren har skrevet navnet bakpå, og at loddet må leveres til ham. (spillstart: lørdag dagtid).

Real Life Company
Et multinasjonalt selskap som det siste året har vært representert på søppeldynga med “Real Life Hollidays”. De har daglige guided tours for turister som underholdes av å se samfunnets søppel. (Spillstart fredag ettermiddag)

Nylig har også innovative “Real Life Café” vist sin interesse for dynga. Her er ultra-trendy partymakers, investorer og trend-freaks som planlegger et hipt kranselag lørdag kveld. Trendeliten blir invitert til å se ned på “samfunnets skum” over en cafe-au-lait. (Spillstart fredag kveld/lørdag morgen)

Kristne Fruers Veldedighetsforening
Høyborgelige fine fruer som samler sammen nips, klær og ødelagte leker og donerer dem til undermenneskene med stor ståhei og gud-velsigne-deg ca en gang i måneden. Noen tar kanskje en liten tur i anledning media-oppstyret? (Spillstart lørdag + korttidsroller)

Randsonen

Søppelbaronen
Hun har dress, bart og sitter i rullestol. En hardhudet hersker over 39 søppelfyllinger. Om hun har noe kjønnsliv, er det helt klart med andre kvinner. Men sekretæren er mann, har to sterke ben og sterkere knyttenevner, men ikke mye annet. Søppelbaronen organiserer vektere og søppelmenn, og har eierinteresser i kiosk og skraphandel. (Spillstart fredag dagtid, + korttidsroller)

Skraphandleren
Skraphandler Aronsen en hard negl, en gammal skjære som elsker alt som blinker. Han har greie på mystikk og mange syns han er litt skummel. Skrapet som bergboerne bytter mot matbonger selger han videre, med de underligste historier på kjøpet. Han har en fetter (kusine) som ivrig moderniserer driften, og en lærling som må tåle daglig hundsing. (spillstart fredag morgen)

Kiosken
Den gamle kioskdama har fått seg en yngre, hyggelig lærling. Det er det utrolig hvor glad bergboerne er for junkfooden hennes. Det hender det er kø når kiosken åpner kl. 10.00. Dessuten selger hun Lykkelodd for dem som har penger til det. (spillstart fredag morgen)

Blåkors og Frelsesarmeen
Kommer med suppe en gang om dagen. Er lite påtrengende. Blåkors er et eget sted der du kan gå å få 1.hjelp, trøst og varme - i eller utenfor rolle. (arrangørroller)

Filmteamet
Ungdom på jorden-rundt-reise lager dokumentarfilm om de grufulle skjebnene til Bergboerne. (start fredag morgen)

De som lever på dynga

Campingfamilien
Svirebrøde og -søstre til søppeldyngas fyllik, på sin årlige tur til "AmerikA". Far, mor og barn (som har nådd voksen alder for lengst)

Crazy Dogs
Vil du unngå bråk, skygg unna denne gjengen. De holder til i en buss i utkanten av dynga og terroriserer alle som truer dem, eller som det er facinerende å ta rotta på. Det maskuline hierarkiet er strengt, og de slåss gjerne i formasjon. Noen ganger kan det se mer ut som performance eller et gjøglershow. De elsker kaos, har ikke respekt for noe, men har en stilltiende avtale om å la Bergboerne i fred.

SevenS
SevenS er Crazy Dogs feminine fiender. De er hinsides vanlige normer og moral, men har et strengt kodex innad. SevenS er som en kropp, en tanke, en vilje. Og ikke minst en stemme: Stemmen er deres våpen og det sies de kan skrike et offer til døde. Ryktene om deres udåder er viden spredd.

Bergboerne
Menneskene i søpla. Einstøinger, skrullinger, kasteløse, outcasts. Hver og en bærer sin egen verdenssmerte og sin egen ekstreme personlighet, men sammen utgjør de et slags skjørt samfunn. Verden der ute er langt borte, og det finnes ingen vei tilbake dit. Dagene fylles med leting etter søppel som kan omsettes hos Skraphandleren. Nettene er viet til TV-titting og drømmespinning.

Mange har levet her et helt liv allerede. Det er også nyankomne, som flykter fra noe.

  forsiden  |  invitasjon  |  visjon  |  rammer  |  regler  |  arrangører  |  roller  |  påmelding  |  weltschmerz  | amerika@laiv.org    design: xen|nag|tommyball